Peste 260 de sancțiuni aplicate de polițiștii din Olt în numai o săptămână/Mai multe permise auto au fost reținute



Pe parcursul a doar șapte zile, polițiștii rutieri din Olt au aplicat, în timpul acțiunilor de control în trafic, peste 260 de sancțiuni contravenționale, fiind reținute 15 permise de conducere.

Controalele au avut loc în perioada 21-27 august, când polițiștii rutieri au acționat pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

„Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 262 de sancțiuni contravenționale, dintre care 61 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 67 pentru nefolosirea centurii de siguranță, 3 pentru folosirea telefonului mobil în timpul conducerii autovehiculelor pe drumurile publice, fără dispozitiv sau accesorii de tip “mâini libere”, diferența fiind pentru alte abateri la regimul circulației pe drumurile publice. Valoarea sancțiunilor aplicate depășește suma de 58.000 lei”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Olt.

Totodată, în cadrul activităților desfășurate, au fost retrase 10 certificate de înmatriculare și au fost reținute 15 permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce.

„La data de 25 august, acționând pe D.N. 64, pe raza comunei Pleşoiu, județul Olt, polițiștii rutieri au depistat în trafic un bărbat, de 33 ani, din orașul Drăgăşani, județul Vâlcea, în timp ce conducea un autoturism, având permisul de conducere suspendat.
În cauză au fost întocmite acte procedurale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

La data de 26 august, polițiștii au depistat pe raza orașului Corabia, un bărbat, de 32 ani, din localitate, în timp ce conducea un moped neînregistrat, fără a poseda permis de conducere şi având o concentraţie alcoolică de 1.15 ml/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punere în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, conducere a unui vehicul fără permis de conducere şi conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanțe.

La data de 27 august, polițiștii au depistat un tânăr, de 27 ani, din municipiul Turnu Măgurele, județul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism pe strada Trecerea Dunării, din oraşul Corabia. În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat o concentraţie de 0,55 mg./l. alcool pur în aerul expirat. Conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice de sânge.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanțe”, au exemplificat polițiștii în comunicatul de presă al IPJ.

Comentarii