Doi membri ai Claunului Curt au fost reţinuţi pentru infracţiuni comise în Franţa




Doi membri ai Clanului Curt din Slatina au fost reţinuţi, marţi dimineaţă, de procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Olt, ofiţeri ai SCCO Olt şi lucrători de poliţie ai Biroului Urmăriţi - Serviciului Judiciar din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, scrie Gazeta Nouă.

Astfel, oamenii legii au pus în aplicare două mandate europene de arestare emise de Tribunalul Lyon pe numele lui Marius Curt şi Robert Curt. Cei doi vor fi prezentaţi marţi după-amiază Curţii de Apel Craiova pentru confirmarea mandatelor de arestare.

Prejudiciu de peste 800.000 euro

În urmă cu două luni, alţi trei membri ai clanului au primit mandate europene de arestare: Toni Curt, zis Bahoi, fratele lui Mari Curt, George Cosmin Memet, zis Gore, şi Iulian Anghel. După confirmarea mandatelor şi recursul la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, doi dintre aceştia, Bahoi şi Iulian Anghel, au fost deja transferaţi pe teritoriul Franţei pentru a fi judecaţi. Autorităţile franceze au hotărât ca George Cosmin Memet, zis Gore, să fie cercetat în stare de libertate, fiind în curs de judecată, în România, pentru trafic de droguri de mare risc, mai scrie Gazeta Nouă.
Membrii clanului Curt şi ceilalţi sunt acuzaţi de participare şi asociere la un grup de răufăcători în scopul de a săvârşi o infracţiune pedepsită cu 10 ani de închisoare, escrocherie comisă în bandă organizată, contrafacere de carduri, uz de carduri false, culegere de date nominative în mod fraudulos. Potrivit anchetatorilor, aceştia au acţionat pe teritoriul Franţei din 2008 până în 2012, aducând un prejudiciu de aproximativ 800.000 euro. Interlopii clonau carduri, scoteau banii şi cumpărau bunuri de valoare: ceasuri foarte scumpe şi bijuterii.

Comentarii