Alina Dumitru, argint la Jocurile Olimpice 2012. Prima medalie pentru România!


Alina Dumitru a cucerit medalia de argint la judo feminin, categoria 48 de kilograme, la Jocurile Olimpice 2012, găzduite de Londra. Românca a pierdut în finală în faţa unei sportive din Brazilia, Sarah Menezes.

Alina Dumitru a pornit ca favorită în semifinala categoriei 48 de kilograme, de la Jocurile Olimpice 2012, dar a pierdut din cauza unui procedeu reuşit de sud-americancă în ultimul minut al luptei. Alina Dumitru aduce astfel prima medalie pentru delegaţia României prezentă la Londra 2012.

În semifinală, Alina Dumitru a învins-o pe Tomoko Fukumi, din Japonia. A fost o lupta echilibrată, dar Alina Dumitru s-a impus graţie unui procedeu reusit la inceputul luptei, avantaj conservat excelent până la finalul luptei. În finală, Alina va juca cu Sarah Menezes, din Brazilia. Alina Dumitru este mult mai bine cotată decât adversara ei.

În sferturi, Alina Dumitru a trecut greu, de judoka mongoleză Urantsetseg Munkhbat. Cea din urmă a condus o bună parte din meci, dar Dumitru a dus meciul în prelungiri, acolo unde s-a impus.

Alina Dumitru s-a calificat rapid în sferturile concursului de judo, categoria 48 de kilograme, de la Olimpiadă, după ce adversara sa, cubaneza Alvarez Mestre a fost descalificată pentru un procedeu incorect. Lupta a durat foarte puţin de altfel, Alina Dumitru acuzând ceva dureri la degetele piciorului drept, după decizia arbitrilor, cubaneza dând semne evidente de furie.
Alina Dumitru este deţinătoarea titlului olimpic.

Alina Dumitru, a declarat, sâmbătă, că a suferit o accidentare la braţ în timpul finalei cu brazilianca Sarah Menezes şi nu a mai putut evolua la capacitate maximă, informează tvr.ro, citat de Mediafax
"Braţul meu a cedat de data asta, mi l-a forţat la început şi am simţit că ceva s-a întâmplat la el. Nu s-a putut mai mult. Aş fi vrut mai mult, să ies din nou campioană, mai ales că este a XXX-a ediţie a Jocurilor Olimpice, eu fac anul acesta 30 de ani şi aş fi vrut să-i onorez cu încă o medalie de aur. Brazilianca a fost foarte bună şi am zis de la început că o să am un meci foarte greu cu ea", a spus Alina Dumitru după finala disputată de ea la Jocurile Olimpice 2012, de la Londra.

Comentarii