Doctoriţa Berca, judecată pentru luare de mită şi abuz în serviciu

 
Doctorița Liliana Berca a fost trimisă în judecată, săptămâna trecută, de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, medicul fiind acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu în dauna intereselor publice, infracțiuni reținute în sarcina sa pe când era medic expert în asigurări sociale din cadrul Casei Judeţene de Pensii Olt.

În 20 octombrie 2010, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, cu sprijinul Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (D.G.I.P.I) şi al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Olt, au prins-o în flagrant pe Liliana Berca, care a pretins şi primit suma de 500 lei cu titlu de mită. Ea a solicitat banii respectivi pentru a aviza favorabil un dosar de revizuire în vederea acordării ajutorului social pentru un copil cu dizabilităţi.
Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) Olt, s-au sesizat din oficiu, la data de 4 august 2010, cu privire la faptul că în perioada 2008 - 2010, Liliana Berca a pretins şi primit sume de bani cuprinse între 200 şi 300 euro de la mai multe persoane pentru a le întocmi formalităţile necesare pensionării anticipate pe caz de boală, deşi nu îndeplineau condiţiile legale.
„În luna octombrie a.c., a fost înregistrat denunţul unei persoane care a sesizat faptul că B. Liliana i-a pretins bani pentru a aviza favorabil dosarul unui copil cu dizabilităţi. În urma denunţului a fost organizat flagrantul, la data de 20.10.2010, B. Liliana fiind prinsă în flagrant în timp ce primea 500 lei de la denunţătoare. Totodată, au fost efectuate percheziţii la locul de muncă şi la domiciliul inculpatei, unde a fost găsită suma de 12.800 lei, precum şi o cantitate importantă de sticle de băuturi alcoolice şi cafea.
Liliana Berca a fost arestată preventiv pentru 29 de zile în 2010, iar acum instanța de judecată urmează să se pronunțe în legătură cu învinuirile aduse de procurori.

Comentarii